Geplaatst op: 8 december 2016

Kinderen willen lekker vies worden!

Kinderen van vier basisscholen uit Heesch willen op een nieuwe speelplek water, zand, klimbomen, bulten, verstopplekken, een picknickveldje en losse rommel zoals takken en bladeren om iets mee te bouwen. De mensen van Buro Blad die de nieuwe natuurspeelplek ontwerpen, zagen op tekeningen dat bijna alle kinderen hetzelfde willen. En wat ze ook allemaal heel belangrijk vinden? Lekker vies kunnen worden.

Woensdagmiddag 7 november kregen ‘kinderambassadeurs’ van basisscholen Emmaus, Toermalijn, De Kiem en Delta uit Heesch de eerste schetsen en een maquette van hun nieuwe speelplek te zien. Het was nog allemaal wat abstract, maar ze kregen er uitgebreid uitleg bij.

De gemeente Bernheze  wil een natuurspeelplek aan de Schoonstraat, achter de hockeyvelden. En omdat deze speelplek een plek moet worden voor en door alle kinderen van Heesch zijn de scholen ingeschakeld om mee te helpen. De kinderen mochten hun dromen uittekenen. En straks mogen ze zelfs mee helpen bij de aanleg, zodat het echt hun eigen plek wordt waar ze samen zuinig op zullen zijn. Buro Blad weet er wel raad mee. Over speeltoestellen wordt niet gesproken. Op een steen of boomstronk kan je ook zitten en door een greppel tijgeren en van een bult af roetsjen is net zo leuk als een standaard glijbaan of schommel. In een klein bos kan je geheimzinnige donkere plekjes creëren en een oversteek naar het eiland kan je heel spannend maken. De kinderen zien het wel zitten.  Buro Blad gaat aan de slag zodat de kinderen hun ideeën straks ook terug zien in werkelijkheid. De bedoeling is dat de speelplek in het voorjaar wordt aangelegd en ergens eind maart open gaat.

www.natuurlijkbuitenspelen.nl