Geplaatst op: 15 oktober 2019

Kick-Off Oerfestival De Maashorst boordevol (st)oere activiteiten

Oerfestival De Maashorst 2019 is zondag 13 oktober, de eerste dag van de herfstvakantie, losgebarsten boordevol stoere, spannende, ruwe en echte activiteiten. Op  Herperduin was voor jong en oud een aantrekkelijk programma neergezet dat, mede door het gunstige weer, heel veel publiek trok. Naar schatting zo’n 7.500 mensen kwamen een kijkje nemen of deden actief mee. De hele vakantieweek, t/m 20 oktober zijn in De Maashorst aantrekkelijke evenementen en activiteiten in het kader van Oerfestival De Maashorst. Kijk voor het hele programma op: www.oerfestivaldemaashorst.nl

Al vroeg hadden zich zondagochtend de eerste deelnemers gemeld voor hun deelname aan de  Oer-race ‘obstacle run’ van de The Dunes Games. Na een muzikale warming up ging het los. Net zelden deden hele vriendengroepen, families of gezinnen mee. Meedoen, samenwerken en beleven was belangrijker dan de snelste tijd neerzetten. 

In speelbos konden de kids  zich uit leven op het gezamenlijk kunstwerk OerArt, boomklimmen, boomkroonexpeditie, peuters en kleuters in het wild, dierenmaskers knutselen een eigen wandelstok of naambord van hout maken,  oermuziek spelen en natuurlijk gewoon klimmen en klauteren in het Speelbos.

Als bezoeker van de Beleefroute kwam je alles te weten over het Oergebied in Brabant bij het Schapenvolk, wolvilten, bomenatelier, poepsafari, paardencoaching, workshop cyanotypie, waterweetjes, enge beestjes zoeken en nog veel meer.

Oerlekker
En wie aan het eind van de rit zin had, kon zich tegoed doen in het Oerlekkerbos aan lekkere hapjes en drankjes en live muziek. Daar was ook het woodcamp waar je leerde lepelsnijden, fikkie stoken en hakken of zagen met hout. Kortom een boordevol programma met veel tevreden gezichten aan het einde van de dag die vraagt om een vervolg in 2020.