Geplaatst op: 24 mei 2017

IVN Biowalking viert 5-jarig jubileum in Zeeland

Reeds vijf jaar geleden startte in De Maashorst het project IVN Biowalking. Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met een chronische ziekte of beperking onder begeleiding van een IVN natuurgids en een zorgprofessional. Om dit 5-jarig jubileum te vieren organiseert IVN Brabant op vrijdag 2 juni in Zeeland een jubileumwandeling. Deze start en eindigt in Theetuin Bij Ons en duurt van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur, waarna er tijd is voor koffie en een wandeling in de theetuin.

Groot effect op gezondheid

Mensen met diabetes type 2, COPD of risico op hart- en vaatziekten die niet of nauwelijks bewegen, krijgen door Biowalking meer vertrouwen om zelf meer te gaan bewegen. Verder blijkt dat deze mensen door contacten met lotgenoten en intensiever contact met de zorgprofessional beter leren omgaan met hun ziekte. Ook ervaren deelnemers leren wat een natuurlijke omgeving voor hun gezondheid kan betekenen. Mensen met diabetes type 2 bijvoorbeeld, zien over het algemeen een daling in de glucosewaarden na een wandeling.

 

Meer informatie en aanmelden

In De Maashorst worden de Biowalks georganiseerd door IVN Brabant in samenwerking met Synchroon Zorggroep, ziekenhuis Bernhoven en Stichting Maashorst in uitvoering en de vier IVN afdelingen in de regio. De jubileumwandeling kost € 3,50 inclusief koffie/thee. Het is ook mogelijk een introducé mee te nemen. Deze hoeft geen chronische ziekte te hebben en betaalt ook € 3,50. Meer informatie is te vinden op www.biowalking.nl/maashorst en hier kan men zich ook aanmelden voor de wandeling in Zeeland.