Geplaatst op: 16 mei 2017

IVN Biowalking in De Maashorst viert 5-jarig jubileum

Reeds vijf jaar geleden startte in De Maashorst het project IVN Biowalking. Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met een chronische ziekte of beperking onder begeleiding van een IVN natuurgids en een zorgprofessional. Om dit 5-jarig jubileum te vieren organiseert IVN Brabant drie verschillende jubileumwandelingen en één jubileumfietstocht met een speciaal thema. Deze wandelingen en fietstocht worden georganiseerd tussen 2 en 23 juni 2017 in de vier gemeenten van De Maashorst.

Wandelen met iets extra’s

Mensen die deel willen nemen aan een jubileumwandeling kunnen kiezen uit een wandeling met een bezoek aan een theetuin, de schaapskudde, of het maken van een gezonde smoothie. Voor de fietstocht door De Maashorst kunnen zo nodig fietsen worden gehuurd.

Groot effect op gezondheid

Mensen met diabetes type 2, COPD of risico op hart- en vaatziekten die niet of nauwelijks bewegen, krijgen door Biowalking meer vertrouwen om zelf meer te gaan bewegen. Verder blijkt dat deze mensen door contacten met lotgenoten en intensiever contact met de zorgprofessional beter leren omgaan met hun ziekte. Ook ervaren deelnemers wat een natuurlijke omgeving voor hun gezondheid kan betekenen.

Meer informatie en aanmelden

In De Maashorst worden de biowalks georganiseerd door IVN Brabant in samenwerking met Synchroon Zorggroep, ziekenhuis Bernhoven, Stichting Maashorst in uitvoering en de vier IVN afdelingen in De Maashorst.

De jubileumwandelingen en -fietstocht kosten tussen de € 3,50 en € 7,50 p.p. incl. activiteit en koffie/thee. Dit is afhankelijk van de gekozen wandeling/fietstocht. Meer informatie is te vinden op www.biowalking.nl en hier kan men zich ook aanmelden voor de wandelingen en fietstocht.