Aanleg parkeerplaatsen voor bezoekers Bedaf

Gemeente Uden gaat extra parkeerruimte realiseren langs de Schansweg, schuin tegenover Camping De Pier, ter hoogte van de Oude Bosweg. “Met deze extra plaatsen hopen we de parkeerdrukte op te vangen die vaak ontstaat langs de Schansweg op dagen dat Bedaf veel bezoekers trekt”, aldus wethouder Van Merwerode.

“Vooral op dagen dat het mooi weer is, trekt Bedaf veel bezoekers”, legt wethouder Matthie van Merwerode uit. “Als het huidige parkeerterreintje tegenover De Pier dan vol is, parkeren mensen vaak in de berm langs de Schansweg. Dat levert onverantwoorde situaties op wat betreft de verkeersveiligheid, zowel voor de mensen die uit die auto’s stappen, als de voorbijkomende fietsers en wandelaars. Met de aanleg van extra parkeerruimte hopen we die drukte voortaan te kunnen opvangen.”

Het terrein gaat voorzien in ongeveer 100 parkeerplaatsen. De inrichting van het nieuwe parkeerterrein is voorbereid in nauwe samenspraak met IVN, buurtbewoners en gebiedsplatform Uden Buiten. Van Merwerode: “Zo is een mooi ontwerp ontwikkeld dat goed past in de omgeving, met veel natuurlijk groen en van alle kanten zicht op de natuurlijke omgeving.” Bekijk hier de schets van het parkeerterrein.

Start Berg en Breuk-wandelroute

Het parkeerterrein vormt meteen het startpunt van de ‘Berg en Breuk’-wandelroute. Daarvoor wordt op het terrein een speciaal informatiepaneel geplaatst en een bankje met uitzicht op de typische Udense wijstgronden. Dit project is één van de acht ‘Meer Maashorst’ deelprojecten van de gemeente Uden. Het wordt mede gefinancierd vanuit de investeringsregeling ‘Landschappen van Allure’ van de Provincie Noord Brabant. Doel van deze projecten is om de verbinding tussen dorpen en natuurgebied Maashorst te versterken, met focus op gezondheid en bewegen.