Landgoed Blauwrijk

Landgoed Blauwrijk
Voor gezondzijn en welbevinden 

Landgoed Blauwrijk ligt middenin het prachtige natuurgebied De Maashorst. Op dit landgoed ligt Blauwrijk, centrum voor Gezondzijn en Welbevinden.
Landgoed Blauwrijk is een terrein van vijf hectare midden in het bosrijke natuurgebied De Maashorst. Al de verschillende programma’s en workshops die bij Blauwrijk gegeven worden, hebben als doel gezondzijn en welbevinden. De initiatiefnemers Catherine Megens en Cessy Paardekooper bieden op de inspirerende en rustgevende locatie programma’s aan voor mensen die op een actieve wijze willen werken aan een gezonde levensstijl. Zo is er een programma KeerDiabetes2-Om voor diabetespatiënten,  een programma ‘Eet je vitaal’, maar bijvoorbeeld ook een 4-daagse training Licht op Rouw. De programma’s zijn gebaseerd op drie pijlers: bewustzijn, gezonde voeding en natuurlijk bewegen. Daarnaast is Blauwrijk een cultuur- en conferentiecentrum. De locatie beschikt over diverse algemene ruimtes en zalen voor één- of meerdaagse vergaderingen of trainingen en overnachtingaccomodatie voor 20 personen.

De natuur als bron voor vitaliteit
De groene omgeving wordt gezien als belangrijke bron voor vitaliteit. Het zorgt voor rust en minder stress. Biologisch eten uit de eigen moestuin, wandelen door de natuurlijke omgeving en een beweegtuin waarin mogelijkheden zijn voor yoga, sport en spel. De grond op het Landgoed is aangepast op basis van het permacultuur principe. In de tuin worden groente en fruit geheel op ecologisch verantwoorde manier verbouwd. Ook zijn er  terrassen, vijvers en een moestuin. Achterin op het terrein kan de natuur meer zijn gang gaan.

De blauwe zones
De inhoud en tijdsduur van de preventieve-, revalidatie- en leefstijlprogramma’s variëren, maar hebben wel dezelfde uitgangspunten. De blauwe zones, ofwel ‘the blue zones’, vormen hiervoor een belangrijke inspiratiebron. Dan Buettner van National Geographic  vond in de wereld vijf gebieden waar mensen gezond ouder worden, de zogenaamde ‘blue zones’. Deze gebieden hebben een aantal  overeenkomsten die invloed hebben op de gezondheid en vitaliteit van de bewoners.

Denk hierbij aan gezonde voeding, natuurlijk bewegen, een doel hebben in het leven.
De uitgangspunten van de blue zones vormen een kapstop voor de programma’s en workshops die bij Blauwrijk gevolgd kunnen worden.

Samenwerking
De verschillende programma’s en activiteiten vragen natuurlijk wel om professionele en gespecialiseerde begeleiding. Daarom werkt Blauwrijk samen met verschillende bedrijven en specialisten, allemaal experts op hun eigen vakgebied. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Blauwrijk op de website www.blauwrijk.nl of volg Blauwrijk op www.facebo