Geplaatst op: 26 maart 2020

Houd afstand van de grazers en elkaar

Het begint er voorzichtig op te lijken dat de genomen maatregelen, waaronder de 1,5 meter afstand en zoveel mogelijk thuis blijven, de verspreiding van het virus afremmen. Dat is geen reden om nu het touw te laten vieren. Het is juíst belangrijk om de maatregelen nu te handhaven. Even het bos in is een welkome afleiding. Doe dit echter beperkt en breng jezelf en anderen niet in gevaar.

Ook voor de dieren is rust in het gebied nu beter gezien de start van het broedseizoen. Blijf daarom op de paden en honden moeten aan de lijn. Houd in de hele Maashorst rekening met 1,5 meter afstand tot mensen en in het begrazingsgebied 50 meter tot de grote grazers.BOA’s en Rangers helpen om mensen te attenderen op de gedragsregels en voorschriften

Dit weekend zijn er extra BOA’s en rangers in het gebied en bij de parkeerplaatsen aanwezig. Zij attenderen mensen op het naleven van de regels om zo de veiligheid voor mens en dier te vergroten.

Het virus verspreidt niet zichzelf, maar wij mensen verspreiden het. We hopen dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt. Des te eerder kan iedereen weer onbezorgd naar buiten, De Maashorst bezoeken en genieten van de natuur.