Geplaatst op: 12 oktober 2018

Historie tot leven brengen – via plattegrond met Oerverhalen en tour van de Vorst

Tijdens de herfstvakantie willen we iedereen de Maashorst laten beleven. Samen met alle betrokken, ondernemers en vrijwilligers zetten we het gebied op de kaart. En dat doen we ook heel letterlijk: met een plattegrond die laat zien wat er waar te ontdekken valt. Een aantal belangrijke historische plekken en bijzondere landschappen staan aangegeven op de plattegrond. De verhalen en mysteries van de plekken staan er op, en sommige staan uitgelegd in een stripverhaal. Hiermee brengen we de historie tot leven.  Want een plek wordt pas echt bijzonder, als je het verhaal erachter kent!

Voor de lancering van de plattegrond reist een Oer Vorst langs alle festivalterreinen. Hij gaat de verhalen ophalen die in de buurt van de festivalterreinen spelen of van toepassing zijn. Deze Vorst lijdt hij aan geheugenverlies, en wil weten wat hier allemaal gebeurd is. Zijn reis start zondag 14 oktober om 14.oo uur bij Herperduin. Hij ontmoet daar Peter van Nistelrooij die hem meer gaat vertellen over de Vorst van de Maashorst en de vondst. En de Vorst opent het Oerfestival om 15.00 uur samen met bestuurders.

Onderstaand het tour-schema van de Vorst. Elke dag is hij om 15.30 uur op lokatie. Behalve de laatste dag, op vrijdag 19 oktober is hij om 12.00 uur bij Hartje Groen.

Ook zo’n plattegrond ?

Wil je de plattegrond ook hebben om uit te delen aan bezoekers, gasten, wandelaars, fietsers of andere toeschouwers ? Mail dan naar communicatie@demaashorst.nl. Of kom 14 oktober naar de Oerbus op het festivalterrein.

 

Strips op de achterkant van de plattegrond, gemaakt door Liselore Burgmans: