Groene Loper Smederij

In september ‘16 organiseren IVN en jouw gemeente een ‘Groene Loper Smederij’. De smederijen zijn bedoeld voor iedereen die De Maashorst een warm hart toedraagt: huidige Groene Loper initiatiefnemers, bewoners met ideeën om De Maashorst in de eigen omgeving te verrijken en bewoners die gewoon mee willen denken of helpen. Per gemeente (Uden, Landerd, Oss, Bernheze) zal in de zomer van 2016 een Groene Loper Smederij worden georganiseerd. Doel hiervan is om de verschillende initiatieven met elkaar te verbinden tot beleefbare en herkenbare lopers naar natuurgebied De Maashorst. Hier zal ook de relatie met de ontwikkeling van de dynamische landschappen / dreven en driften worden gezocht.

 

Donderdag 8 september (19­-22u) gemeente Landerd (Reek, Schaijk, Zeeland) Locatie: Atelier De Tuinkamer
Dinsdag 13 september (19-­22u) gemeente Bernheze (Heesch, Nistelrode) Locatie: Galerie Bernheze
Di 20 september (19-­22u) gemeente Uden Locatie: Kindercentrum De Vlindertuin
Wo 28 september (19-­22u) gemeente Oss (Berghem, Herpen, Oss) Locatie: Buurttuin BergbOss

 

Klik HIER voor het programma.

Groene Loper Huiskamerbijeenkomsten

Eind 2015 en begin 2016 hebben in zeven plaatsen in de Maashorst speciale inloopavonden plaatsgevonden. In onze speciale pop-up huiskamer konden Maashorstbewoners zich laten inspireren. Centrale vragen waren oa. wat kan ik eigenlijk zelf doen en hoe pak ik dit aan? Wat doen anderen al en kan ik wellicht meehelpen? Waar in mijn dorp/stad liggen kansen om een Groene Loper initiatief te starten? Een impressie van de huiskamerbijeenkomsten vind je op de fotopagina op facebook: https://www.facebook.com/allemaalmaashorst/photos

Groene Loper Werkatelier

Op 2 juni jl. organiseerden IVN en De Maashorst een Werkatelier Groene Loper voor de initiatiefnemers die aan de slag zijn. Het doel was elkaar inspireren, uitwisselen van ideeën en ervaringen en verbinden tot Groene Lopers. Ook Maashorstbewoners die interesse hebben om aan te haken of zelf een initiatief op te starten waren van harte welkom! Er vonden thematische workshops plaats en er werd informatie  gegeven over een nieuwe Groene Loper voucherronde in het najaar.

Klik HIER voor het programma.