Routes en deelnemende initiatieven Zeeland

Route en deelnemende initiatieven Zeeland

In Zeeland openen 6 initiatieven hun deuren. Benieuwd wat er allemaal te beleven is? Hieronder staan alle initiatieven waar je welkom bent.

De route staat in het routeboekje wat op 9 juli bij alle initiatieven klaarligt. Zelf alvast de route downloaden? Download dan hier de Route Zeeland.

Download hier ook een uitgebreidere, uitgeschreven, routebeschrijving.

12. Verbinden van groen voor de dieren in het bos

In de Trentse bossen wonen veel verschillende dieren en deze kunnen soms wel wat hulp gebruiken. Ecologische verbindingselementen en voldoende schuil- en nestplaatsen helpen deze soorten. Zo is bijvoorbeeld een voormalig militaire bunker aangepast tot ‘vleermuisbunker’ zodat de vleermuizen zich er nog beter thuis voelen. Om 11:00 en 14:00 kun je met een gids vanaf de Steltenberg (www.steltenberg.com) op pad om deze aanpassingen te bekijken en via het Duits lijntje door de Trentse Bossen te wandelen en te ontdekken welke dieren er allemaal in dit bos leven.
Locatie: De Steltenberg, Houtvennen 1A Volkel

13. Herstel Schietberg

Leer meer over het herstel en de historie van de Schietberg in de Trentse Bossen door Buurtschap d’n Trent.
Locatie: De Steltenberg, Houtvennen 1A Volkel

14. Cultuurhistorische wandelingen

Bij de stand van de Heemkundekring Zeeland aan de voet van de Schietberg kun je informatie vinden over cultuurhistorische wandelingen in de Maashorst.
Locatie: De Steltenberg, Houtvennen 1A Volkel

15. Innis Àrd/ Atelier de Tuinkamer

Beleef de combinatie tussen kunst en natuur bij Innis Àrd (www.innis-ard.com). Het atelier is open en er zijn verschillende workshops, zoals buiten schilderen, Zentangle en houten lepeltjes snijden van Maashorst sprokkelhout. Bekijk de natuurwaarden, zoals het vogelbosje, de boomgaard en de broedmogelijkheden, of rust even lekker uit met een kop koffie of thee en homemade Engelse cake.
Lokatie: Groesplak 4 Zeeland

16. Wild van Maashorstwol

Wild van Maashorstwol is een pop-up wolatelier wat laat zien wat er met schapenwol gedaan wordt. Tijdens het scheerseizoen helpen ze de boer met het sorteren van de wol, waarna de wol bewerkt wordt in het atelier. Leer meer over Maashorstwol en de oude ambachtstechnieken voor het spinnen en vilten van de wol.  Kom de producten bekijken en doe mee aan een workshop!
Locatie: Groesplak 4 Zeeland

17. Schaapscheerkunst

In het nieuwe schaapscheerkunstwerk worden de schapen van Maashorst-schaapherders Wim en Joke Jans geschoren.
Locatie: Tussen Nabbegat en Weversweg nabij Zeeland