Routes en deelnemende initiatieven Uden

Route en deelnemende initiatieven Uden

In Uden liggen 11 initiatieven aan de fietsroute. Benieuwd wat er allemaal te beleven is? Hieronder staan alle initiatieven die zijn aangesloten.

Alvast de route downloaden? Download dan hier de Route Uden.

Download hier ook een uitgebreidere, uitgeschreven, routebeschrijving.

 

1. Rustplek Hengstheuvel

Natuurtuin Hengstheuvel is de voortuin van de initiatiefnemer en bevat diverse mooie natuurlijke elementen. Er is een fijne rustplek gecreëerd waar je even bij kan komen van de wandeling over de nabijgelegen wandelroutes. Rust hier lekker even uit van de fietstocht. Bekijk dan ook meteen de prachtige natuurtuin en laat je verwonderen door de schoonheid van de natuur.
Locatie: Hengstheuvelweg/voortweg Uden

 2. Verrijking Bernhovenpad

Langs het Bernhovenpad zullen kleine kunstkapelletjes worden geplaatst om het pad te verrijken met kunst en cultuur.
Locatie: Hengstheuvelweg/Voortweg Uden

3. Buurttuin Bitswijk

Buurttuin de Bitswijk is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Samen onderhouden ze deze prachtige tuin. Kom even uitrusten of speel een gezellig potje jeu de boules.
Locatie: Cellostraat Uden

4. Veldpoortenproject

In het buitengebied rondom Uden plaatst Vrijwillig Landschapsbeheer Uden een groot aantal veldpoorten met toponiemen. Toponiemen of veldnamen zijn namen die een eigenaar vroeger aan een bepaald stuk land gaf om het te kunnen onderscheiden. Het eerste exemplaar is al te bewonderen bij de Hoogstamfruitboomgaard.

Op 9 juli kon je ook een kijkje nemen in de houtzagerij waar de poorten worden gemaakt. In de houtzagerij waan je je terug in de tijd.
Locatie houtzagerij: ter hoogte van Steeuwichtweg 32 Uden
Locatie eerste poort: ter hoogte van Karperdijk 2 Uden

5. Bloemenweide Oud Moleneind

Een klein, onverzorgd weilandje is omgetoverd tot een weelderige bloemenweide, omgeven door een mooi authentiek hekwerk. Kom genieten van de prachtige bloemen.
Locatie: Fietspad Oud Moleneind Uden

6. Insectenparadijs Kruisherenstraat

Naast een parkeerplaats aan de Kruisherenstraat vind je nu alleen nog maar een kale, saaie groenstrook die gebruikt wordt als hondenuitlaatplaats. In samenwerking met de buurt wordt deze sobere plek omgetoverd tot een prachtig insectenparadijs met struiken, bloemen, bijenhotels en nestkastjes. Kom kijken hoe dit allemaal gerealiseerd wordt en vergelijk over een tijdje het resultaat.
Locatie: Kruisherenstraat Uden

7. Moestuinieren voor kinderen

IVN Uden wil kinderen laten beleven hoe leuk de natuur is. Heb jij bijvoorbeeld al eens groente gegeten die vers uit de grond kwam? Of heb je al eens je eigen groente verbouwd? Lijkt je dit leuk kom dan eens een kijkje nemen in een echte moestuin.
Locatie: Hof van de Toekomst, Hoevenseweg 3A Uden

8. Bewust dingen doen en laten – Natuurtuin kindcentrum De Vlindertuin

Bij Kindcentrum De Vlindertuin vind je een avontuurlijke natuurtuin voor kinderen met diverse flora en fauna. Ze willen graag hun dynamische natuurtuin met jullie delen en laten zien wat er in de tuin allemaal te ontdekken valt. Vrij spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en bevordert de verbondenheid met natuur. Kinderen leren hoe zij voor de natuur kunnen zorgen, is werken aan de toekomst. De aarde moet voor onze kinderen en hun kinderen nog langer mee. Helpen jullie ons mee?

Spelen in de natuur is een verrijking voor het leven! Kom het zelf ervaren in de avontuurlijke natuurtuin van kindcentrum De Vlindertuin.
Locatie: Bronkhorstsingel 9 Uden

9. IJzeroer Mellepark

In het Mellepark is een bijzonder fenomeen te zien. Is het je al eens opgevallen dat het water een roestbruine kleur heeft? Op het nieuwe informatiebord lees je hoe dit komt.
Locatie: Bronkhorstsingel (tussen het bushokje en de Vrije School) Uden

10. Melktappunt

Heb je wel eens verse melk geproefd? Versere melk dan direct van de boer kun je niet krijgen. Tap zelf een glaasje van de koeien van familie van den Berg en je bent weer opgeladen voor het vervolg van je route!