Routes en deelnemende initiatieven Oss/Berghem/Megen

Route en deelnemende initiatieven Oss, Berghem en Megen

In Oss, Berghem en Megen liggen 8 initiatieven aan de fietsroute. Benieuwd wat er allemaal te beleven is? Hieronder staan alle initiatieven die zijn aangesloten.

Alvast de route downloaden? Download dan hier de Route Oss-Berghem-Megen.

Download hier ook een uitgebreidere, uitgeschreven, routebeschrijving.

22. Rozenperkje voor de deur

In een perkje langs de Irenelaan in Berghem is een saai grasveldje omgetoverd tot prachtig rozenperkje. Kom kijken en ruiken aan deze mooie rozen.
Locatie: Irenelaan 2 Berghem (tegenover het witte hek)

 

   

23. Bijen- en vlinderwei in tuinreservaat De Notelaar

Kom langs voor kopje koffie/thee met iets lekkers en beleef en ontdek, de boomgaard en tuinreservaat De Notelaar.
Locatie: Theetuin Boerderij de Notelaar, Waterstraat 3 Berghem

24. EcOss samen ecologisch sterk

Leer meer over het duurzame levensstijl netwerk EcOss, dat als doel heeft om Oss duurzamer te maken. Er ligt een inschrijfformulier klaar voor de de EcOss website die in de maak is, waarmee je je eigen initiatief aan kunt melden. Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief en netwerkbijeenkomsten.
Locatie: Theetuin Boerderij de Notelaar, Waterstraat 3 Berghem

25. Natuurspeeltuin Megen

Bewegen in de natuur is goed voor de sociale, fysieke en mentale ontwikkeling van ieder kind. Kom de nieuwe beweegroute uitproberen?
Locatie: Maasdijk 44 Megen (achterkant, dijkzijde)

26. Plantsoen van de Toekomst

Aan de Wetering staat het Plantsoen van de Toekomst. Hier staan zogenaamde Green Junkies die stikstof en fijnstof uit de lucht opnemen, waarmee ze de luchtkwaliteit in de wijk verbeteren.
Locatie: Wetering 31 Oss

27. Buurttuin de Biezen

In de Osse wijk Ussen vind je buurttuin de Biezen. De buurttuin is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar ook waar vogels en insecten zich thuis mogen voelen, bijvoorbeeld door middel van insectenhotels, nestgelegenheden en schuilplekken. Bekijk de buurttuin die door vele bewoners wordt beheerd en beleef hoe natuur en tuinieren gecombineerd worden.
Locatie: Langs het fietspad tussen de Westerveldlaan en Mekelenkamplaan in Oss.

    

28. Verticale Tuin

In de Houtstraat in Oss wordt de eerste verticale tuin aangelegd. Op de gevel van een pand worden verschillende kruidenplanten, vruchten, grassen en mossen aangeplant. De verse kruiden gaan gebruikt worden door de verschillende restaurants in de stad.
Locatie: Peperstraat Oss

29. Bloemenrand Oostwal

Aan de Oostwal in Oss gaat een mooie bloemenberm met wilde bloemen en bloembollen gerealiseerd worden. Hier zijn de bijen en vlinders in de stad erg blij mee!
Locatie: Aan de Oostwal bij de sheddaken in Oss.