Geplaatst op: 19 juni 2020

Grazers kunnen Brobbelbies Zuid weer begrazen

Het tijdelijk raster bij de Brobbelbies Zuid is 16 juni verwijderd. De taurossen en Exmoorpony’s hebben nu weer toegang tot Slabroekse bergen. Er is een perceel met voedselrijk gras naast het raster aangelegd waar de grazers heen zullen trekken. De Exmoorpony’s maakten al contact met de andere kudde en hebben het perceel inmiddels ontdekt. De taurossen zullen het gebied geleidelijk aan weer gaan verkennen.

Bij het slingerpad richting de blokhut in de Slabroekse bergen zijn extra waarschuwingsborden geplaatst, om bezoekers te attenderen op overstekende grazers. Aangezien de grazers vanaf de verhoogde berm richting de drinkpoelen kunnen lopen,  en wellicht minder goed zichtbaar zijn. Extra controle op trekgedrag

De komende twee weken is extra toezicht ingezet om het trekgedrag van de grazers te monitoren. Maashorst Rangers controleren het gebied drie keer per dag. Met de herstelde aansluiting van Slabroekse bergen bij de Centrale begrazing hebben de grazers weer toegang tot extra voedsel en drink voorzieningen; geen overbodige luxe in deze tijden met droogte.