Geplaatst op: 28 juni 2017

Fietsen langs verborgen parels van De Maashorst op 9 juli

Op zondag 9 juli rollen tientallen Maashorstbewoners samen de Groene Loper uit. Vijf speciale Groene Loper fietsroutes verbinden dan maar liefst 33 bewonersinitiatieven in De Maashorst. Deze bewoners hebben gemeen dat zij met hun initiatief De Maashorst landschappelijk en qua beleving willen verrijken. Deze plekken zijn bij het grote publiek vaak minder bekend, maar daarom des te interessanter om te bezoeken. Bij alle 33 initiatieven kan op 9 juli een gratis routeboekje worden gehaald, waarna de fietsroute kan worden afgelegd. Er zijn fietsroutes rond Oss/Berghem/Megen, Schaijk, Zeeland, Uden en Heesch/Nistelrode.

 Wat is er te doen?

De Groene Loper plekjes zijn op zichzelf al prachtig om te bezoeken, het hele jaar door. Maar op 9 juli trakteren de bewoners u ook nog eens met allerlei gezellige activiteiten! Geniet van een zelfgemaakt hapje of drankje, of doe mee aan rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten, die met enthousiasme door de bewoners worden aangeboden. Doe bijvoorbeeld mee aan een workshop buiten schilderen, Maashorstwol bewerken of moestuinieren voor kinderen. Of bezoek een van de vele natuurspeelplekken, geniet van kunst en natuur of rust even uit met een glas melk vers van de koe of muntthee uit eigen tuin. Op https://www.allemaalmaashorst.nl/groene-loper/de-groene-loper-rolt-uit staat beschreven wat er bij de verschillende initiatieven te beleven is. Ook kunt u hier de routes vooraf al digitaal bekijken en downloaden.

Win een Oer-overnachting!

Bij ieder initiatief kan op 9 juli een stempel worden gehaald voor de stempelkaart in het routeboekje. Fietsers met minimaal 4 stempels maken kans op een bijzondere Oer-overnachting in De Maashorst! Dus pak de fiets en laat je verrassen door de onbekende pareltjes van De Maashorst!

 De Groene Loper

De Groene Loper is een project van IVN en De Maashorst, als onderdeel van het programma Meer Maashorst. Samen met vele bewoners van de Maashorst wordt het gebied verrijkt met kleinschalige initiatieven die het gebied landschappelijk en qua belevingswaarde versterken.