Geplaatst op: 16 juni 2017

Fiets mee over de Groene Loper!

Op zondag 9 juli rollen tientallen Maashorstbewoners samen de groene loper voor je uit. In Uden, Zeeland, Schaijk, Megen, Berghem, Oss, Heesch en Nistelrode staan op 33 plekken bewoners klaar om vol trots hun Groene Loper project te tonen. Tussen 11 en 16 uur staan de poorten open voor geïnteresseerde bewoners en recreanten.

De Groene Loper plekjes zijn op zichzelf al prachtig om te bezoeken, het hele jaar door. Maar op 9 juli is het nog mooier. Op de meeste plekken is een zelfgemaakt hapje of drankje verkrijgbaar. Daarnaast organiseren de bewoners met veel enthousiasme rondleidingen, workshops, kinderactiviteiten, etc. Op https://www.allemaalmaashorst.nl/groene-loper/de-groene-loper-rolt-uit staat beschreven wat er bij de verschillende initiatieven te beleven is.

Routes

Er zijn vijf plaatselijke fietsroutes gemaakt die de Groene Loper initiatieven met elkaar verbinden en die het makkelijk maken om op 9 juli verschillende plekken te bezoeken. De routes maken deels gebruik van de historische dreven en driften van De Maashorst. De routes Oss/Berghem/Megen, Schaijk, Zeeland, Uden en Heesch/Nistelrode komen binnenkort beschikbaar op de website en zijn op 9 juli op alle 33 plekken gratis verkrijgbaar. Bij ieder initiatief kan een stempel worden gehaald; fietsers met 4 stempels maken kans op een bijzondere Oer-overnachting in De Maashorst!

Pak de fiets op 9 juli en laat je verrassen door de onbekende pareltjes van De Maashorst!

De Groene Loper is een project van IVN en De Maashorst in het kader van Meer Maashorst, in samenwerking met vele bewoners van De Maashorst die het gebied willen verrijken met kleinschalige initiatieven op het gebied van natuur en beleving.