Geplaatst op: 31 augustus 2018

Wim Lips lanceert zijn boek ‘De helende kracht van de natuur’

Wim Lips heeft de afgelopen jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van natuur en landschap (groen) op de vitaliteit van de mens. Voor dit onderzoek zijn 40 proefpersonen gevolgd, die werken en/of wonen in het Gezond Landschap van de Maashorst. Op 28 augustus lanceerde Wim Lips zijn boek met de resultaten van het onderzoek. Het boek geeft een inkijk in wat de helende kracht van de natuur is en hoe dat voor iedereen bereikbaar is.

“Met de toegepaste meetmethode hebben we kunnen aantonen dat de natuur bijdraagt aan meer zelfbewustzijn, zelfverzekerdheid en zelfontwikkeling. De trillingen en energie van een groene omgeving veroorzaken dit. Dus een investering in de natuurlijke waarden van een natuurgebied, zijn absoluut een waardevol. Het draagt werkelijk bij aan de vitaliteit en gezondheid van de mens”, aldus Wim Lips.

Binnenkort gaat een Maashorst Reporter op bezoek bij Wim Lips, om meer te weten te komen over de resultaten van het onderzoek. Via de nieuwsbrief, deze site en de Facebook pagina is deze reportage binnenkort te zien.

 

Het onderzoek maakt onderdeel uit van ‘Meer Maashorst, een gezond landschap’, en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

 

Wim Lips lanceert zijn boek De Helende Kracht van de Natuur – foto van Facebook NL Greenlabel –