Geplaatst op: 3 oktober 2017

Eerste Oerweekend De Maashorst

Op 7 & 8 oktober vindt het eerste Oerweekend in De Maashorst plaats. Een weekend vol grenzeloze oernatuurbelevingen voor jong en oud. Samen met VVV Noordoost-Brabant, IVN en vele ondernemers uit het gebied geeft Stichting Maashorst in Uitvoering met dit weekend de officiële aftrap voor ‘De Maashorst als het Oergebied in Brabant’ 

Zo’n 30 recreatie-ondernemers en organisaties, verspreid over de hele Maashorst, bieden tijdens het Oerweekend bijzondere beleefactiviteiten aan voor jong en oud. Centraal staan de unieke kenmerken van De Maashorst: wilde natuur, wijst en cultuurhistorie & archeologie. Het gaat van dauwtrappen met de boswachter tot bootcamps, van een vuurloop tot boomklimmen en van art-workshops tot zenn-camp. Ook het wengebied van de wisenten is speciaal voor deze gelegenheid op zaterdagochtend opengesteld. Bij een aantal ondernemers zijn mogelijkheden om op stoere wijze de nacht door te brengen. Uiteraard zal het niet ontbreken aan lekker eten en drinken. 

Campagne

Het Oerweekend is een belangrijk onderdeel van de campagne Het Oergebied in Brabant. Deze is onlangs gestart met een nieuwe bezoekerswebsite www.bezoekdemaashorst.nl, Facebookcampagne en Instagramacties. Op deze website is het volledige programma te vinden van het Oerweekend. Daarnaast is hier de oertrailer te zien, een korte, stoere film die bezoekers in 1 minuut verleidt om naar De Maashorst te komen.

Hoger doel

De nieuwe positionering als ‘Het Oergebied in Brabant’ staat in het teken van een hoger doel, namelijk meer bezoekers naar De Maashorst trekken door het geven van een duidelijk en aantrekkelijk beeld van wat De Maashorst is. De unieke waarden van het natuurgebied staan hierin centraal, maar als daar meer bezoekers komen genieten, profiteren omliggende gemeenten en bedrijven hiervan mee.

Samenwerking

De campagne ‘Het Oergebied in Brabant’ en het Oerweekend worden uitgevoerd in opdracht van Stichting Maashorst in Uitvoering in nauwe samenwerking met VVV Noordoost-Brabant en IVN Brabant.