Geplaatst op: 12 oktober 2018

Wandelingen, fietstochten en Scharrelkids activiteit van IVN Uden tijdens Oerfestival

IVN Uden levert meerdere bijdragen aan het Oerfestival. Op maandag 15 november gebeurt dat in de vorm van drie wandelingen in de natuur, op donderdag 18 oktober zijn er twee fietstochten en een speelmiddag voor de Scharrelkids. Wandelen gebeurt tijdens het minifestival bij het Teugel Resort. Fietstochten vertrekken op donderdag om 10:00 en 13:00 uur vanaf De Nistel.

 

Begeleid door ervaren natuurgidsen, ontdek je de meest bijzondere oerplekken in het gebied. Deze mooiste natuurexcursies, wandel- en fietstochten leiden je langs prachtige natuurparels, historische schatten én wilde grazers!

 

Wandelingen

De drie wandelingen op maandag 15 november voeren over de Peelrandbreuk met de Wijstgronden naar de lage Burchtweg. We vertrekken om 10:30, 12:30 én 14:30 uur, bij  Teugel Resort, Bedafseweg 22, 5406 TM Uden. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur.

 

Fietstochten

De fietstochten op donderdag 18 oktober vertrekken om 10:00 en 13:00 uur vanaf de Ontmoetingsplek De Nistel, aan de Piet Geersdijk 2, 5388 VA Nistelrode. Op de fiets gaan we naar het Natuurcentrum De Maashorst. Daar gaan we te voet, begeleid door een specialiste op dit gebied, naar het nabijgelegen terrein met grafheuvels uit de Romeinse tijd.

 

Scharrelkids

Kinderen van 4 tot 12 jaar trekken die donderdagmiddag met hun (groot)ouders de bossen bij Uden Noord in om daar paddenstoelen en andere leuke herfstdingen, als mosjes, varens, spinnen en andere kruipbeestjes te ontdekken. Ze worden in die twee uurtjes begeleid door de Jeugdnatuurgidsen van IVN Uden. Vertrek 13:30 uur bij Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406 VA Uden.

 

Deelname aan alle activiteiten is zoals altijd gratis. Aanmelden is niet nodig.