Geplaatst op: 10 januari 2017

Diabetici starten het nieuwe jaar gezond met Biowalking in de Maashorst

IVN Brabant daagt diabetici, maar ook mensen met COPD of risico op hart- of vaatziekten ook komend jaar weer uit om mee te lopen met een serie IVN Biowalks in de Maashorst. De wandelingen worden georganiseerd in de gemeenten Bernheze, Landerd en Uden in het kader van het project Meer Maashorst. 

Bewegen essentieel voor diabetici
Eind november presenteerde marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van de Nederlandse Zuivel Organisatie in de Jaarbeurs in Utrecht een onderzoek over het leefgedrag van diabetici. Slechts een derde gaf aan hun leefstijl te willen aanpassen en meer te gaan bewegen. En dat is jammer want bewegen kan ervoor zorgen dat men minder medicijnen hoeft te gebruiken of zelfs helemaal kan stoppen hiermee. 

Groepswandeling met gids en zorgprofessional
Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. Deelnemers ervaren in een veilige omgeving, welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op het lichaam hebben. De wandeling start met een half uur doorwandelen om conditie op te bouwen. Dan volgt een korte pauze, gevolgd door een IVN-natuurexcursie van een uur. Na de wandeling krijgen deelnemers informatie over voeding, beweging en medicijngebruik. Door contacten met lotgenoten en unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!    

Praktische informatie 
IVN Biowalking is een samenwerking tussen De Maashorst, IVN, Synchroon zorggroep en ziekenhuis Bernhoven. De eerste serie van vier wandelingen start op 11 januari in Zeeland, op 20 januari start een serie in Uden en op 25 januari in Nistelrode. De kosten voor vier wandelingen bedragen € 12,50 incl. koffie/thee na afloop. Het is tevens mogelijk een introducé mee te nemen, die hetzelfde bedrag betaalt. Deze hoeft geen chronische ziekte te hebben. Meer informatie is te vinden op www.biowalking.nl/maashorst.