Geplaatst op: 1 november 2018

Deze kinderen zien ze vliegen …. nieuwe leden welkom bij vogelwacht

Al vijftien jaar trekken de jeugdleden van Vogelwacht Uden er regelmatig samen op uit om vogels te kijken en andere bijzondere dingen in onze natuur te ontdekken. Op 22 oktober is het nieuwe seizoen gestart. Jongeren tussen de acht en vijftien jaar die graag in de natuur op pad gaan en nieuwsgierig zijn om meer over vogels en natuurverschijnselen te leren, zijn welkom bij de Jeugdvogelwacht.

 

De jeugdleden en ervaren begeleiders trokken de 22e het gebied in op zoek gaan naar vogels die tijdens hun trek vanuit het hoge noorden naar de overwinteringsgebieden in het zuiden een bezoek brengen aan de Maashorst. Sommige vogels blijven maar heel kort in het gebied om even te rusten op die lange tocht. Andere vogelsoorten blijven juist een tijdje hangen om wat extra voedsel in te slaan voordat ze verder op reis gaan. En je hebt soorten die de tocht helemaal alleen maken of er juist voor kiezen met een grote groep te reizen.

 

Ook met de vogelwacht het gebied in? 

Al vijftien jaar ontdekken de jeugdleden alles over wat er bij het leven en overleven in de natuur komt kijken. Naast onderwerpen als de vogeltrek, gaan ze aan de slag om het leefgebied voor vogels te verbeteren of leren ze veel over roofvogels en uilen.

Wil je een keer op proef meedraaien dan is dat helemaal gratis. De begeleiders kunnen tijdens de tochten veel vertellen over alle bijzondere dingen die de kinderen zelf ontdekken in de natuur. Aangeraden wordt stevige schoenen of laarzen en warme kleding mee te nemen. Voor aanmelden of meer informatie, neem telefonisch contact op met Peter van de Braak, telefoon: 06-22491297.