Geplaatst op: 7 juni 2017

Communicatietraining Praktijkleergang Brandrode Rund

Communicatie & PR

Op 2 juni was de vijfde bijeenkomst van de praktijkleergang Brandrode Rund. Dit als onderdeel van het project ‘Het-Brand-Rode-Rund-als-grote-grazer-in-en-rond-de-Maashorst’. Een project dat de Maashorstboeren in 2016 startten, in samenwerking met andere partijen en dat duurt tot eind 2017.

De Maashorstboeren waren deze keer te gast bij boer Berrie Klein Swormink in Lettele. De dag stond in het teken van communicatie en PR, hoe en waar vertel ik mijn verhaal.

De ochtend bestond uit een theoriegedeelte. De deelnemers kregen uitleg over Social media, wat zijn de mogelijkheden en hoe kun je deze inzetten om je bedrijf te promoten. De deelnemers kregen ook de mogelijkheid om een bedrijfspromotiefilm te laten maken. Ter illustratie werden er twee bedrijfspromotiefilms getoond. De bedrijfspromotiefilms worden gemaakt door communicatiebureau Martens en zijn begin oktober klaar voor de 6de Praktijkleergang Brandrode Rund. Verder was er een presentatie over het schrijven van teksten over je bedrijf. Hoe vertel je het verhaal en wat is je imago. Wat zijn de do’s en de don’ts. Er was ook een schrijfoefening die iedereen ijverig uitvoerde. Berry wist op inspirerende wijze de deelnemers te boeien met zijn verhaal over communicatie en Pr en het belang ervan. Kortom heel leerzaam.

Foto 1: Berrie wist de deelnemers volop te boeien er kwam een levendige discussie opgang over communicatie, wat wel en wat niet te doen.

Natuurbegrazen

De deelnemers (als fervente Brandrode rund liefhebbers) kregen ’s middags een rondleiding op het bedrijf en in het natuurgebied waar de Brandrode runderen van Berrie grazen. Ze bezochten de stal en de boerderijwinkel. In de boerderijwinkel verkopen ze vlees en vleesproducten van het Brandrode rund. Daarnaast kwam ’s middags ook voldoende het houden van Brandrode runderen aan bod.

Foto boven: Berrie Klein Swormink nam de deelnemers mee naar zijn Brandrode runderen en wist uitermate boeiend uitleg te geven over natuurbegrazen.