Geplaatst op: 22 maart 2018

Buiten bewegen in het bos bij Uden

Nieuw ‘bewegingsbos’ dichterbij en ingericht volgens wensen van sporters

Aan de Slabroekseweg in Uden komt eind april een mooi nieuw ‘bewegingsbos’. Het huidige trimbos ligt midden in de bossen en is verouderd. Hierdoor wordt het te weinig gebruikt. Het nieuwe bewegingsbos is één van de deelprojecten van de gemeente Uden binnen ‘Meer Maashorst’. Al deze projecten hebben tot doel de verbinding te maken en te versterken tussen dorpen en de Maashorst. Daarin spelen de thema’s gezondheid en bewegen een belangrijke rol. In dit project komen die doelen meer dan eens tot zijn recht. 

Wethouder Matthie van Merwerode: “Het bewegingsbos in de prachtige Maashorst is een plekje waar straks iedereen gebruik van kan maken. Een werkgroep van recreatieve sporters en sportverenigingen uit Uden heeft meegedacht over het bewegingsbos. Bij het ontwerp hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met hun wensenlijst. Zoals bijvoorbeeld hergebruik van gekapte bomen, een grote open ruimte voor oefeningen in groepsverband, en bij de keuze van de nieuwe bewegingstoestellen. Het bewegingsbos is één van de deelprojecten van de gemeente Uden binnen ‘Meer Maashorst’ en wordt mede gefinancierd vanuit de provinciale investeringsregeling ‘Landschappen van Allure’.”

De plek is beter zichtbaar en goed bereikbaar, aangezien er dichtbij parkeerplaatsen zijn voor auto’s en fietsen. Extra motivatie voor sporters om eenvoudig en veilig gebruik te maken van dit nieuwe bewegingsbos. De plek waar nu het oude trimbos ligt, wordt een rustgebied.