Geplaatst op: 12 oktober 2018

Boswerkzaamheden in de gemeentebossen bij Udenoord – Dunning

De Maashorst is op weg om een grootschalig aaneengesloten natuurgebied te worden, waarin natuurlijke processen een belangrijke rol spelen. In de gemeentebossen van Uden in de omgeving van Naat Piek, Bosdreef, Pnemstraat en Slingerpad worden dit najaar boswerkzaamheden uitgevoerd.

 

Vellen van bomen

In het bos worden diverse maatregelen uitgevoerd die ons dichter bij dit doel brengen. Er worden bomen gekapt om ruimte te geven aan de natuurlijke processen en ontwikkeling van de overblijvende bomen. Op de opengevallen plekken planten we  jonge inheemse boomsoorten terug om de biodiversiteit te vergroten. Oranje gemarkeerde bomen worden geveld.

Lanen

De lanen krijgen meer ruimte door bomen die de laanbomen raken  te verwijderen. Hierdoor krijgen laanbomen meer ruimte om hun boomkroon verder uit te laten groeien. Ook worden slechte en dode bomen uit veiligheidsoverwegingen uit de lanen verwijderd.

Excursie

Gemeente Uden wil graag uitleg geven over de werkzaamheden en het beheer van de bossen. Hiervoor organiseren zij een excursie waaraan iedereen kan deelnemen. Deze start op zaterdag 13 oktober om 10.00 uur vanaf Naat Piek en duurt ca 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op de gemeentelijke website www.uden.nl