Geplaatst op: 28 november 2016

Boomplantdag: Bosdreef wordt toegang tot het Speelbos

Woensdag 23 november organiseerde de gemeente Uden de jaarlijkse boomfeestdag. Op 5 verschillende locaties hebben 300 scholieren van 9 basisscholen maar liefst 7500 bomen en struiken geplant. Hiermee hebben de kinderen Uden weer een stukje groener gemaakt. De boomfeestdag werd georganiseerd door IVN Uden, Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) en de gemeente Uden.

Belang van bomen
Aan de Bosdreef gingen 4 scholen enthousiast aan de slag met het planten. Wethouder Mattie van Merwerode deelde de schoppen uit aan de kinderen en plantte samen met hen de eerste bomen. “Het is een goede zaak dat scholieren bomen en struiken planten. Ze verrijken ons landschap, leggen CO2 vast en bieden voedsel en beschutting voor dieren.”

Coördinator Willem Peters vult aan: “Voor allerlei planten en dieren zijn bomen en struiken van groot belang. Denk maar eens aan struweelvogels en dagvlinders. Bomen en struiken zijn mini-natuurgebiedjes, die het landschap verfraaien. Het jaarthema van de landelijke boomfeestdag is dit jaar ‘Bomen en bossen’. Dat thema past precies bij de locatie aan de Bosdreef, die is omringd door veel oudere bossen.” Het jonge bos aan de Bosdreef is ook de nieuwe poort voor het later dit jaar nog op te richten Speelbos. Dit Speelbos wordt aangelegd door Stichting Ark en gemeente Uden.