Geplaatst op: 9 oktober 2017

Boek ‘De Zeven van De Maashorst’

In het boek ‘De Zeven van de Maashorst’ zijn zeven verhalen geïnspireerd op de geschiedenis en mythen uit De Maashorst, gelardeerd met wetenswaardigheden en recepten. Lieve, intelligente, domme, gevoelige, barbaarse, mooie en lelijke mannen en vrouwen worden geportretteerd in de tijdsgeest van toen.

Helma van de Rakt en Dinie van den Brenk, beide ondernemer, leerden elkaar kennen tijdens de cursus van de IVN ‘ Ambassadeurs van het landschap’ . Zij kwamen al snel overeen om hun passie, de historie van De Maashorst, om te zetten in iets tastbaars. De eerste gedachte was het ontwikkelen van een spel, wat dan ook is gemaakt. Maar het idee om echt iets te gaan doen met de unieke verhalen werd tijdens een oproep voor het organiseren van een activiteit in het OERweekend in één klap voor beiden duidelijk.
Een boek zouden ze gaan schrijven! Spontaan meldden ze zich aan om de verhalen te gaan voorlezen die toen nog moesten worden geschreven.

Geen moment hebben ze getwijfeld over de haalbaarheid van hun plannen en zijn gewoon aan het werk gegaan. Al snel vonden ze Gert de Goede als illustrator, Mario van Bakel als vormgever en Rian van Schijndel van Bernheze Media als redigeerster, bereid om mee te participeren in dit literaire avontuur.

Het boek werd tijdens het OERweekend overhandigd aan gedeputeerde Johan van den Hout  bij Vakantiepark Zevenbergen in Heesch.

Deze luxe uitgave van maar liefst 108 pagina’s, rijk geïllustreerd op luxe biotooppapier, gedrukt met een aanbeveling van Peer Verkuilen op de achterzijde, is een musthave voor iedereen die zich verbonden voelt met De Maashorst, zowel de bewoners als de toerist.

De prijs van het boek is € 15,-.

Voor meer info: www.maashorst-ambassadeurs.nl