Geplaatst op: 14 januari 2021

‘Bison Rangers’ gezocht voor natuurgebied in Groot-Brittannië

Voor het delen van kennis over het begrazingsbeheer van De Maashorst onderhouden we goede contacten met verschillende organisaties in binnen- en buitenland. Via een van die partijen ontvingen we informatie over een bijzondere en interessante vacature.

In het najaar van 2019 heeft een groep medewerkers van de Kent Wildlife Trust uit Engeland een bezoek gebracht aan De Maashorst.  Deze Engelse stichting beheert een groot aantal natuurgebieden en nationale parken in het zuidoosten van Engeland. Tijdens het bezoek aan De Maashorst zijn zij zo onder de indruk geraakt van de organisatie omtrent het beheer van onze grote grazers en het nut van deze dieren, dat zij besloten hebben om wisenten uit te zetten in hun natuurgebieden om deze gebieden op natuurlijke wijze te kunnen beheren.  

Wisentbeheerders
Daarom is de Kent Wildlife Trust nu op zoek naar twee wisentbeheerders. Ben jij beheerder (geweest) van grote grazers en/of wisenten en zou je tijdelijk in het buitenland aan de slag willen of weet jij een geschikte kandidaat? Dan is dit je kans! Je krijgt bovendien een opleiding tot wisentbeheerder in één van de gebieden in Nederland waar wisenten grazen, misschien wel in De Maashorst dus.

Zie de link voor de vacature en meer informatie over het project en het gebied aldaar https://www.kentwildlifetrust.org.uk/jobs/bison-rangers-x-2

Reageren kan vóór 7 februari a.s.

Fotograaf: Nel Appelmelk