Geplaatst op: 4 januari 2016

Biowalks in De Maashorst

Heeft u diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten?  Loop mee met een Biowalk!
“Het is fantastisch dat wandelen ervoor zorgt dat ik minder medicijnen hoef te gebruiken” – Deelnemer Biowalking

Wat is een Biowalk?

Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. U ervaart, in een veilige omgeving, welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op uw lichaam hebben. Door contacten met lotgenoten en unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

Er zijn wandelingen voor gemengde groepen (deelnemers met diabetes, COPD of hart- en vaatziekten) en wandelingen voor deelnemers met diabetes type 2, die tevens insulineafhankelijk zijn.

Biowalking in de Maashorst

Biowalking in de Maashorst wordt georganiseerd om de gezondheid van bewoners te stimuleren en ze tegelijkertijd te laten genieten van het mooie natuurgebied. IVN Brabant, ziekenhuis Bernhoven, zorggroep Synchroon (een samenwerkingsverband van huisartsen, IVN Uden, IVN Oss, IVN Veghel en IVN Bernheze werken hierin samen. Biowalking in de Maashorst is onderdeel van het project ‘Meer Maashorst, een gezond landschap’ waarin diverse partijen met elkaar samen werken. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant.

Ja, ik loop mee!

Wilt u deelnemen aan een Biowalk in de Maashorst? Kijk dan  hier  voor de plaats van uw keuze en voor meer informatie, kosten en aanmelden.