Geplaatst op: 11 juli 2019

Bekrachtiging Samenwerken in De Maashorst!

Op donderdagmiddag 18 juli ondertekenen bij Natuurcentrum De Maashorst in Nistelrode vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer en De Maashorst gemeenten een convenant om in de toekomst efficiënter te samenwerken. Zij bekrachtigen hiermee de afspraken die het mogelijk maken dat Buitengewoon opsporings-ambtenaren (boa’s) van Staatsbosbeheer en de Maashorst gemeenten op elkaars grondgebied kunnen optreden.

De ondertekening van het convenant is tevens het startsein van de publieksvriendelijke campagne die de komende maanden plaatsvindt in De Maashorst. Boa’s, vrijwilligers en boswachters gaan een aantal keer De Maashorst in om hondenbezitters te attenderen op het aanlijnen van de hond. Ook worden bezoekers verwezen naar locaties waar honden wél los mogen lopen.

Beloning voor wandelaars
Wandelaars die de honden hebben aangelijnd krijgen een beloning voor de hond. Door dit positieve gedrag te stimuleren, hopen de terreineigenaren hondenbezitters op een sympathieke manier bewust te maken van de noodzaak om de hond aan te lijnen.
Op dit moment zijn er zes losloopgebieden voor honden. Eind 2019 komen er drie losloopgebieden bij om een goede verspreiding door het natuurgebied te bieden. Op deze manier kunnen mens en dier van De Maashorst blijven genieten.