Geplaatst op: 10 november 2017

Begrazing in De Maashorst

Er zijn diverse vragen binnengekomen over o.a. de begrazing in De Maashorst. Eén van deze vragen trok speciaal onze aandacht; de zorg geuit door een opa over de veiligheid  van zijn kleinzoon die dagelijks door het begrazingsgebied naar school fietst. Ter informatie vindt u bijgaand de ondernomen acties en een reactie.

Naar aanleiding van de geuite zorg heeft één van de beheerders (Maurice van Doorn) op verzoek van het programmabureau, samen met de heer Dekkers een veldbezoek gebracht aan het begrazingsgebied. Hij legde uit hoe de beheerders omgaan met grote grazers met betrekking tot veiligheid voor publiek/gebruikers in de begrazingsgebieden van De Maashorst. Samen hebben ze de maatregelen doorgesproken die dit najaar uitgevoerd worden om dit fietspad veilig en overzichtelijker te maken.

Reactie van de heer Dekkers:

“Gisteren had ik mijn afspraak met Maurice van Doorn. Natuurlijk ben ik hartelijk ontvangen door Maurice en ook vanzelfsprekend? heeft hij mij een rondleiding door het begrazingsgebied gegeven. Tot mijn verbazing heeft hij mij veel plantjes en ontwikkelingen laten zien die ik helemaal niet had verwacht. Hij heeft mij vol verbazing rond laten kijken en hij heeft mij vertrouwen geschonken in de ontwikkeling van De Maashorst. Natuurlijk hebben wij ook gesproken over gedeelde zorgpunten, maar het is altijd zo dat een gekozen beleid zijn voordelen maar ook twijfels of zelfs zorgen geeft voor de toekomst. Ik was en ben erg blij met de rondleiding en daarmee de gelegenheid om te kunnen zien wat er aan het veranderen is. Nogmaals dank.”