Geplaatst op: 20 februari 2017

Archeologische rijkdom bij Natuurcentrum De Maashorst

Bij Natuurcentrum De Maashorst is op dit moment een kleine wisseltentoonstelling ingericht over de archeologische vondsten van de Maashorst. Natuurlijk is de hoofdrol weggelegd voor de vorstin van de Maashorst, die een paar jaar geleden is gevonden op het urnenveld van Slabroek. Maar ook andere vondsten, zoals de Romeinse put in de hal van het natuurcentrum, krijgen extra aandacht. Bekende Udense amateurarcheologen zullen bovendien een heus spreekuur houden in het natuurcentrum op woensdagmiddag 1 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur. Hierbij mogen eigen vondsten aan de specialisten getoond worden. 

Al sinds 1923 weten we dat de Maashorst rijk is aan bewonerssporen uit een ver verleden. De vondst van het vorstengraf in Oss en het urnenveld op Slabroek zijn hier duidelijke voorbeelden van. Maar nog steeds worden kleine en grote vondsten gedaan die weergeven wat een interessant gebied dit ook op archeologisch vlak is.

Behalve professionele archeologen zijn er vooral veel ervaren amateurarcheologen werkzaam bij diverse projecten. Zij hebben inmiddels zeer veel ervaring opgedaan en willen deze dan ook graag met bezoekers delen! Daarom houden zij een spreekuur op woensdagmiddag 1 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur. Hebt u dus eens iets bijzonders gevonden tijdens uw wandelingen op de Maashorst of misschien wel heel dicht bij huis, breng dit dan mee om het aan de deskundigen voor te leggen! De archeologen zullen zelf ook wat vondsten meenemen, waar ze boeiend over kunnen vertellen. De toegang voor het spreekuur en voor de tentoonstelling is gratis.

Informatie is te vinden op de website: www.natuurcentrumdemaashorst.nl