Ondernemer – lift mee op aantrekkingskracht Oergebied

Deel je activiteiten – Deel tips om gebied te beleven

Ligt jouw bedrijf in of vlakbij De Maashorst, het oergebied in Brabant? Met deze omschrijving van het natuurgebied als Oergebied geven we het natuurgebied een ‘extra ‘lading’ mee. Iets dat nieuwsgierig maakt en uitnodigt het gebied te gaan ontdekken. Maak hier gebruik van. Lees hier hoe je dat kan doen

Delen is vermenigvuldigen online en offline

Als recreatiebedrijf en horeca kun je aansluiten bij de branding van De Maashorst met passende productontwikkeling en het eenduidig uitdragen van het verhaal over het Oergebied.  Op die manier bouwen we samen aan het merk en lift je als ondernemer mee op de aantrekkingskracht van het gebied. Team De Maashorst heeft verschillende middelen ter beschikking voor jou als ondernemer en merkambassadeur. Wellicht maak je al gebruik van een aantal mogelijkheden, maar wellicht ook niet. Daarom zetten we alles nog een keer op een rij:

Bezoekerskanalen  

We staan via meerdere kanalen in contact met onze bezoekers:

Hoe kun je als ondernemers aanhaken of gebruik maken van deze kanalen?

Informatie en promotie

Als je gasten bij jou aanwezig zijn, of ter voorbereiding op hun komst, kun je hen met onderstaande informatie wegwijs maken in het Oergebied: 

  • Promotiefilm (trailer) van het oergebied in Brabant: https://www.youtube.com/watch?v=xqbeT9bIGqI. (MP4 bestand op aanvraag)
  • Verhalen en strips over de historie van het gebied, ook voor de allerkleinste. (ook in een gedrukte versie beschikbaar): https://bit.ly/2KGcCtR


  • Gedragsregels uitgelegd via een korte animatie. Deze mag je delen op je site, of via je bedrijfs-app: https://youtu.be/wxnTcvHqrHw 

Folders, banners, Oerfestival en gastheren

  • Foldermateriaal: grote grazers, wat is wijst, hondenlosloopgebieden, mountainbikefolder, berg en breukroute. Voorraadje bestellen via info@demaashorst.nl
  • Rollup banners, spandoek en vlaggen om te lenen bij evenementen
  • Oerfestival De Maashorst: ieder jaar in oktober organiseren we dit festival in de herfstvakantie. Als ondernemer kun je aansluiten door het organiseren van passende oeractiviteiten op eigen terrein, ergens in het gebied of in samenwerking met andere ondernemers op een festivalterrein met gebundelde activiteiten. Voor mee info kijk op www.oerfestivaldemaashorst.nl. Wil je aanhaken of op de hoogte blijven van het programma? Stuur dan een mail naar info@oerfestivaldemaashorst.nl.
  • Gastheren van het landschap: Samen met onze partner IVN is er een cursus gastheren van het landschap ontwikkeld. Gastheren leren in 4 dagdelen alles over de  Oer-ingrediënten van het gebied. Na afloop kunnen ze hun gasten alles vertellen over het ontstaan, de cultuurhistorie en het landschap en kennen ze de leukste plekjes en routes. De cursus wordt ongeveer om het jaar aangeboden bij voldoende interesse. Interesse? Laat het ons weten via info@demaashorst.nl, dan zetten we je op de lijst.  
  • Formats voor vlaggen, banieren en informatiepanelen in oerstijl.  Onderstaande middelen zijn in verschillende varianten beschikbaar qua kleur en fotografie. In overleg stellen we de open bestanden gratis beschikbaar. Productie is voor eigen rekening. 

Er zit copyright op onze ‘on brand’ fotografie, maar onder voorwaarden mag je het beeld gebruiken. Heb je interesse? Laat het ons weten via info@demaashorst.nl.

Dit raakt de kern van het oergebied

We hebben een centrale kernboodschap voor Het oergebied in Brabant. Deze kun je gebruiken als korte omschrijving van je omgeving, liefst met de URL als afsluiter:

      Struin door de wilde natuur van de Maashorst met aardbreuken, stuifduinen, bossen en heide. Baan je een weg langs bomen, beken en beesten. Spot de wisent, tauros en de Exmoorpony, de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Ontdek de historische opgravingen, de oerschatten van de Maashorst. Leer van de boswachter over de wijst,       de natte natuurparels van het landschap. Trek stevige wandelschoenen aan. Volg je oerinstinct en ga!

Vragen of ideeën?

Als Team de Maashorst houden wij bewoners, ondernemers en andere stakeholders op de hoogte via onze communitykanalen; www.allemaalmaashorst.nl, een digitale nieuwsbrief, facebook (@allemaalmaashorst) en Twitter (@demaashorst) . Hier communiceren we over uitvoering, beleid, plannen en ontwikkelingen en mogelijkheden om samen te werken. Heb je vragen, wil je advies of heb je een idee voor het Oergebied in Brabant: bel of mail ons. We faciliteren, denken mee en regisseren graag om bezoekers, bewoners en ondernemers het oergevoel van dit natuurgebied te laten ervaren. 

Mail ons met je vragen, ideeën, of als je wat oerkracht nodig hebt om het oergebied te linken aan jouw bedrijf

Waarom willen we samenwerken met jou?

Ons doel is om bewoners en bezoekers de Oerkracht van de natuur en de rijke historie van het gebied te laten ervaren, om zo te inspireren en enthousiasmeren tot het gezamenlijk behouden en (door)ontwikkelen van het Oergebied in Brabant. Om dit te bereiken willen we bezoekers gastvrij ontvangen. En dit doen we samen met jou.