Word AmbassadOer – Vernieuwde training start in februari

Word AmbassadOer – Vernieuwde training start in februari

Ben je recreatieondernemer en wil je meer kunnen vertellen aan je gasten en bezoekers over de natuurparels en oerschatten in De Maashorst? Wil je met trots uitleggen waarom dit een Oergebied is? Of je gasten tips geven over bijzondere plekken en routes door dit gebied?

Doe dan mee met de training Gastheer/Vrouw van het Landschap van IVN

Na het afronden van de vernieuwde IVN-training ‘Gastheer van het Landschap’, kun je met recht zeggen dat je een AmbassadOER van De Maashorst bent. Inmiddels zijn er al 85 gecertificeerde Gastheren en -vrouwen van het Landschap die Het Oergebied in Brabant toeristisch-recreatief met trots uitdragen. Bij voldoende belangstelling start in februari 2020 weer een nieuwe training om het netwerk verder uit te breiden.

Een niet te missen training voor:  

Bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in recreatie en toerisme rondom De Maashorst, zowel in de dag- als verblijfsrecreatie. Dus heb je een hotel, camping, B&B, theetuin, restaurant, verhuurbedrijf? Of bied je activiteiten aan in het gebied, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over (de parels en geheimen) van De Maashorst. Je kunt deelnemen met meerdere personen van een bedrijf.

Doe mee en schrijf je hier in!

Dit ga je ontdekken:

  1. De ins en outs over De Maashorst – het Oergebied in Brabant: zoals het ontstaan, cultuurhistorie, landschap, natuur, actuele ontwikkelingen, de oer-elementen, communicatie kansen), zodat hiermee je gasten en bezoekers het gebied echt kan laten beleven.
  2. Collega-bedrijven die samen met jou De Maashorst toeristisch-recreatief willen uitdragen, bezoekers willen binden en verrassen. En je gaat samen activiteiten ontwikkelen die aansluiten op – en daarmee het merk versterken van – De Maashorst als het Oergebied Brabant.

Schrijf je hier in!

Dit kost het qua tijd:

De training bestaat uit vier dagdelen en een terugkombijeenkomst na het seizoen. Facultatief wordt mogelijk een module storytelling aangeboden. Excursies en uitwisseling zijn een belangrijk onderdeel. Na afronding ontvang je een raamsticker en certificaat ‘Gastheer van het Landschap’ en wordt je bedrijf opgenomen in het netwerk van meer dan 2500 Gastheren door heel Nederland en de 85 Gastheren van het Landschap in De Maashorst. Je blijft ook na de training betrokken bij ontwikkelingen en we dagen je uit deel te nemen aan actieve netwerkbijeenkomsten, waarin workshops, productontwikkeling en excursies op het programma staan.

Zo ziet het programma er uit:

Datum/tijd Locatie Onderwerpen
Di 18 feb
(13.30 – 17.00)
in de buurt van Peelrandbreuk, Annabosje
Kennismaking Introductie Gastheer van het Landschap.
Thema ‘Ontstaan van het landschap De Maashorst

(Oerschatten en natuurparels: cultuurhistorie/
archeologie & wijst) Excursie ‘Ontstaan van het landschap’
Di 3 maart
(13.30 – 17.00)
In de buurt van het begrazingsgebied
Thema ‘De oernatuur van De Maashorst’

Natuurparels en de grazers: oernatuur/grote grazers)

Excursie ‘De oernatuur van De Maashorst’ Opdracht (nntb)
Di 24 maart
(13.30 – 17.00)
nntb
Branding en communicatie Het Oergebied inBrabant.
Workshop Product- en arrangementontwikkeling, aansluitend op het Oerverhaal.
 
Di 14 april
(13.30 – 17.00)
nntb Pitches Oerproducten- en arrangementen door de deelnemers.
Excursie (nntb)
November nntb
Terugkombijeenkomst

Dit is je investering:

De kosten voor de training zijn €250,- p/p. Er kunnen meerdere deelnemers van een bedrijf meedoen (max. 3 deelnemers per bedrijf). De deelnamekosten zijn incl. 5 bijeenkomsten van een dagdeel, een uitgebreide informatiebundel/bezoekersinfo, gastsprekers, inspirators, excursies in het gebied, koffie/thee/netwerkborrels en raamsticker/certificaat. De training gaat door bij minimaal 14 deelnemers en heeft een maximum van 25 deelnemers.

Dus schrijf je hier snel in!

Waarom willen we samenwerken met jou?

Ons doel is om bewoners en bezoekers de Oerkracht van de natuur en de rijke historie van het gebied te laten ervaren, om zo te inspireren en enthousiasmeren tot het gezamenlijk behouden en (door)ontwikkelen van het Oergebied in Brabant. Om dit te bereiken willen we bezoekers gastvrij ontvangen. Via onze online en offline kanalen vinden ze alle relevante informatie die ze nodig hebben om door het Oergebied in Brabant te struinen. We willen vrijwilligers en ondernemers opleiden en met hen samenwerken om als ambassadOER voor het gebied ‘op te treden’. We willen met een groep van actieve en enthousiaste mensen de trots en belangstelling voor De Maashorst doen toenemen.