Geplaatst op: 14 juni 2016

Aangename kennismaking met Nature Quests

Enige tientallen mensen bezochten de kennismakingsworkshop van J.P Milton in De Maashorst en leerden waar de 12 principes van Way of Nature voor staan. De workshop in de Maashorst kreeg een vervolg met een zesdaagse Nature Quest op Terschelling.

Bij Nature Quests verblijven deelnemers gedurende een langere periode in de natuur, met daarin ook goed voorbereide solo-tijd. Door alleen te zijn in de natuur, op een ontspannen manier, met aandacht en aanwezigheid, vernieuwt je relatie met zowel je innerlijke natuur als de natuur om je heen. Dit leidt tot meer openheid en minder stress. Nature Quests zijn bij uitstek geschikt om levensthema’s, maar ook organisatiebeslissingen te onderzoeken en je eigen leiderschap te ontdekken.
De deelnemers aan de workshop in de Maashorst ervoeren al een groot effect nadat ze zich 15 minuten terugtrokken in de natuur. Deelnemers voelden en bewogen zich rustiger, de zintuigen stonden op scherp waardoor werd genoten van de kleuren en de geuren van de natuur, de zon op de huid of een zacht briesje door de bomen.

Nature Quests, ook wel Nature Retreats of Vision Quests genoemd, bestonden al in de oude culturen waarbij oorspronkelijke bewoners van Australië en Amerika zich voor langere tijd terugtrokken in de natuur. Nature Quests worden over de hele wereld aangeboden door de Amerikaan John Milton, een meditatie en qigong instructeur, hoogleraar in ecologie en schrijver en oprichter van de stichting Sacred Passage en Way of Nature.

In de Maashorst verwelkomde Staatsbosbeheer de deelnemers met een schets van de natuuropgave waar we met Stichting Maashorst in Uitvoering, ARK Natuurontwikkeling, diverse gemeenten en gebruikers voor aan de lat staan. Het gebied groeit uit tot 1500 ha leefgebied eind 2018 met een schil eromheen voor mensen om de natuur op diverse manieren te ervaren.