Geplaatst op: 24 mei 2018

3 juni – Schapen scheren en nieuwe wandelapp lanceren

Kunst, historie en natuur in één wandeling met je smartphone

In samenwerking met BKKC heeft de Maashorst een nieuwe wandelroute ontwikkeld: ‘Paden Banen door de Maashorst’! Op 3 juni lanceren de betrokkenen de app. Er worden 200 schapen geschoren tussen 10.00 en 15.00 uur. Het belooft en mooie dag te worden vol beleving en actie. Noteer 3 juni dus voor kunst, historie en natuur en wandel mee!

Al lopend kom je meer te weten over het ontstaan en de toekomst van het natuurgebied. Je wandelt met een App langs enkele hoogtepunten van de Maashorst. De afwisseling in het landschap komt voorbij: Bossen en heidevelden, over zandheuvels, kaarsrechte dreven en slingerende driften, langs bolle akkers, waterpartijen, structuurgaten en een buurtschap. Belangrijk onderdeel van de wandeling is het kunstproject ‘Paden Banen’,  ontwikkeld door Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (KCCM). De kunstwerken laten wandelaars kennis maken met de begin- en eindpunten van de zogenaamde dreven, daar waar vroeger de schapen van dorp naar dorp over gedreven werden.

De structuur van rechte dreven en slingerende driften is van oudsher ontstaan om de Maashorst toegankelijk te maken voor schapen en hun herders en imkers met hun bouwenvolken. Bij ieder beginpunt van een dreef staan verschillende hedendaagse kunstwerken. Per plek is dit anders ingericht en hebben de kunstwerken vaak een dubbele functie, bijvoorbeeld als wegwijzer, schaapsscheerplek en speeltuin, bijenkast en toegangshek tot het wengebied van de wisent.

De route is te vinden op de app BrabantVertelt. Download de link app -Brabant Vertelt-  http://www.brabantvertelt.nl/

Tip: Download de app vooraf thuis en ga daarna op pad!