Geplaatst op: 3 augustus 2017

Maashorst ook toegankelijk met de struinrolstoel

De Maashorst is toegankelijk voor vele soorten recreanten. Voor rolstoelers is het echter lastig om de natuur buiten de paden te beleven. Daarom beschikt de Maashorst over 5 struinrolstoelen. Deze rolstoelen zijn door hun grote banden geschikt voor oneffen terrein. Om deze rolstoelen en de toegankelijkheid te testen vond er op 4 mei een excursie plaats met de struinrolstoelen. Het platform Drempels Weg Uden (DWU) testte met 5 verschillende rolstoelers en een gids de toegankelijkheid van het gebied. Het was een bijzondere ervaring en de deelnemers hebben er van genoten. Er waren wel wat nadelen aan de rolstoelen, zo is het vrij zwaar om de rolstoel te duwen door de natuur en voor de poorten moet een sleutel worden geregeld.

De rolstoelen zijn voor iedereen beschikbaar. Ze kunnen worden geleend bij het Natuurcentrum en bij de Heische Tip. Wilt u zelf graag de rolstoelen proberen, dan kunt u contact opnemen met deze locaties.

Praat mee.

1 Reactie op “Maashorst ook toegankelijk met de struinrolstoel”

  1. J. Joosten heeft 8 augustus 2017 om 21:34 uur gereageerd.

    Namens Drempels Weg Uden willen wij aangeven dat het artikel geen juist beeld geeft van onze test. De struinrolstoel is in feite niet geschikt en veel te zwaar om te gebruiken in de Maashorst. Graag een juiste weergave van onze conclusies en niet op deze manier. Het zou ook passen om een interpretatie van onze test eerst aan ons voor te leggen. Zo ga je niet met elkaar om.

    mvrgr, Jeanne en Hans Joosten