Streefbeeld 2020: De Maashorst is ‘het goede, gezonde leven’

In 2020 wordt De Maashorst op afstand herkend als een gebied waar het goede leven, gezondheid, goede voeding en zorgzaamheid de boventoon voeren.

Gezondheid en voeding

Agrarische bedrijven richten zich in 2020 op productvernieuwing en verbreding van de landbouwactiviteiten. De biodiversiteit op het agrarisch bedrijf zorgt bovendien voor een afwisselend landschap. Gezonde agrarische productie past ook bij de thema’s ‘gezondheid en voeding’ die in de regionale industrie, het onderwijs en de dienstverlening hoog op de agenda staan. Zo sluiten de agrariërs in De Maashorst naadloos aan op de ontwikkelingen in andere sectoren.

Groot aanbod van streekproducten

In 2020 verkopen landwinkels in De Maashorst kwalitatief hoogwaardige en gezonde streekproducten. De supermarkten in de regio hebben een speciale Maashorst-hoek en boeren leveren een breed assortiment verse producten aan zorginstellingen. De streekproducten vinden gretig aftrek: in de zomer van 2020 is De Maashorstse Kriek het populairste biertje.

Zorgzaamheid troef

De Maashorst doet de mens goed: in 2020 is het gebied dankzij samenwerking tussen onder meer zorginstellingen, agrarische sector en recreatieondernemers een plek bij uitstek om te revalideren of een zorgvakantie door te brengen. Ook probleemjongeren krijgen hier de kans om tot rust te komen, bijvoorbeeld door – weg van de stress van alledag – te werken op de boerderij.