Streefbeeld 2020: ‘Hartelijk welkom in De Maashorst’

In 2020 staan de poorten van De Maashorst wijd open voor bezoekers die willen genieten van gastvrijheid, cultuur, natuur, rust en vele recreatiemogelijkheden.

Met open armen

De Maashorst is in 2020 bedoeld voor Maashorstenaren die hier leven, wonen en werken. Maar trots als ze zijn op ‘hun’ Maashorst, ontvangen ze bezoekers die van het gebied willen genieten met open armen. In 2020 is De Maashorst dan ook hét gebied voor een kort of lang verblijf met een scala aan recreatieve en toeristische mogelijkheden. Dankzij intensieve samenwerking met andere ‘attracties’ en dorpen en steden in de regio wordt de bezoeker een breed pakket aan belevingsmogelijkheden geboden.

Van dynamiek naar stilte

Duurzaam recreëren met respect voor mens, ecologie, milieu en landschap is in 2020 vanzelfsprekend. Het aanbod is net zo vanzelfsprekend zeer aantrekkelijk. In de bosgebieden is er ruimte voor rust en stilte, daaromheen is er gelegenheid voor recreatie in het groen; de meer dynamische vormen van beleving bevinden zich meer aan de randen, richting dorp en stad.

Spannend en sportief

Voor jongeren is er in 2020 elk weekend iets te doen, van een silent disco midden in een wei tot het luisteren naar spannende verhalen in het absolute duister van de nachtelijke Maashorst. Op sportief gebied manifesteert De Maashorst zich ook. Zo is de befaamde Maashorstloop met de Streekfair als startpunt, een nationaal begrip geworden.