Gezond landschap

Samen met andere ondernemers en organisaties werken we aan De Maashorst, gezond landschap. De Maashorst ontwikkelt zich steeds meer als gebied waar gezondheidsinitiatieven, zorg en voeding worden gekoppeld aan natuur en landschap.
Een gebied dat uitnodigt om te bewegen, waar je kunt genieten van gezonde, streekeigen producten, waar je tot rust komt en kunt herstellen. De helende werking van de groene en natuurrijke omgeving wordt gebruikt om te werken aan vitaliteit, gezondheid en welbevinden. Tegelijkertijd werken we aan de ontwikkeling en versterking van natuur en landschap. Het nodigt inwoners en omwonenden uit om De Maashorst te beleven.

Gezonde natuur- goed voor mens en dier

In De Maashorst laten we de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan. We werken aan een evenwichtig watersysteem, waardoor het unieke wijstverschijnsel zich kan herstellen. Door bosontwikkeling ontstaat het meest gevarieerde boslandschap van Brabant. In het hart van De Maashorst maakt landbouw ruimte voor natuurlijke processen en wilde natuur. Grazers als Wisenten, Taurossen en Exmoorpony’s vormen daarbij het decor. De omgeving wordt niet alleen mooier, maar ook gezonder. Frisse, schone lucht, zuiver grondwater en een goed klimaat voor planten en dieren, resulteert in een grotere biodiversiteit. Kortom, een gezonde natuur die ook nog goed is voor de gezondheid van lichaam en geest.

Gezonde omgeving – goed voor lijf en leden

De wilde natuur, het unieke water en het verrassende landschap maken De Maashorst een uitgelezen gebied om te wandelen, fietsen, paardrijden, hardlopen of in rond te struinen. Een gebied dat uitnodigt om te bewegen, waar je kunt genieten van gezonde, streekeigen producten, waar je tot rust komt of kunt herstellen. De helende werking van natuur en landschap is goed voor lichaam en geest. Kortom, een gezonde omgeving voor inwoners en recreanten. Elk bezoek is buitengewoon.