Winterwandeltocht OLAT vanuit Zeeland

De vierde tocht van het vijftigste winterseizoen van wandelvereniging OLAT gaat zondag 19 februari van start in Zeeland. De weersomstandigheden zijn nog niet helemaal helder; wandel je door een winters landschap met strakblauwe luchten of voel je misschien al een eerste glimp van het naderende voorjaar?

De tocht gaat door de bos- en heidegebieden van De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied in Noord-Brabant. De lopers van de veertig kilometer maken bovendien een lusje naar de Bedafse Bergen. Na de start ga je al snel naar het bos van Zevenhuis. De tien kilometer buigt af en gaat via boerenlandpaden richting camping De Heidebloem. De andere afstanden lopen via Tooverkamp naar De Maashorst. Met een beetje geluk zie je op afstand enkele wisenten.
Via Menzel, een buurtschapje, maar ook een eeuwenoud agrarisch landschap met een fraaie afwisseling van akkers, weilanden, bos, waterlopen en oude boerderijen komen de wandelaars bij grafheuvels en even verderop bij begrazingsgebied Brobbelbies. Daar zie je een glimp van de Hofman-plassen. Hier vindt zandwinning plaats en nieuwe natuurontwikkeling. Via Holenberg, de nieuwe natuurbegraafplaats, buurtschap Nabbegat en het bosgebied de Reekse Heide komen alle wandelaars weer terug bij de startlocatie.

Het Witte Huis
Startlocatie is Het Witte Huis aan de Reekseweg 7 in Zeeland. Alle afstanden mogen vanaf 8.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de veertig, dertig of twintig kilometer. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de vijftien of tien kilometer. Het is de bedoeling dat je voor 17.00 uur weer terug bent bij Het Witte Huis.
Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding genieten vijftig procent korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie is te vinden op www.olat.nl/winterserie, waar vooraf ook de routes middels GPS tracks zijn te verkrijgen.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone