Wanneer:

Open dag wisentenbegrazingsgebied Maashorst

Foto: Martien van Dooren

Recreanten kunnen aan het begin van de herfstvakantie, op zaterdag 14 oktober, tussen 10.00 en 13.00 uur zelfstandig het wisentenbegrazingsgebied bezoeken. Maashorstrangers laten de bezoekers het wisentengebied binnen bij de twee voetgangerspoortjes. Bezoekers kunnen dan alleen of in kleine groepjes het gebied in lopen (honden worden niet toegelaten). In de buurt van de wisentkudde zijn Maashorstrangers aanwezig. 

Recreanten kunnen zelf het wisentengebied in- en uitwandelen via de voetgangerspoortjes die dan open zijn. Het ene voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Zevenhuizerweg in Uden. Het is te bereiken door deze weg af te fietsen of te lopen. Na het passeren van de openstaande poort is even verderop het voetgangerspoortje. Het andere voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Udensedreef in Uden, ter hoogte van de uitkijkheuvel.

Verder is het wisentengebied toegankelijk tijdens excursies van Natuurcentrum De Maashorst www.natuurcentrumdemaashorst.nl/agenda.

Een groot deel van het wisentengebied is ook goed te overzien vanaf het fiets- en wandelpad aan de Udensedreef in Uden.