Natuurwandeling over de heide

IVN Oss houdt zondag 13 augustus een natuurwandeling over de bloeiende heide van De Maashorst. Onder begeleiding van een natuurgids wordt er een tocht van circa 15 kilometer afgelegd. De wandeling begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de hoek Palmstraat/Nistelrooisebaan (eind van de verharding) in Schaijk, nabij de plassen van Hofmans/Camping De Maashorst. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De tocht duurt naar verwachting ruim 5 uur. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, omdat ook dwars door bospercelen en heideterreinen gelopen wordt. Trek stevige wandelschoenen aan en neem wat te eten en drinken mee. Halverwege is er een stop bij Natuurcentrum De Maashorst. De nadruk ligt op het genieten van de bloeiende heide. Hei bloeit slechts een paar weken, maar de timing om deze wandeling begin augustus te doen blijkt beloond te worden.

Verschillende landschapstypen

Natuurgebied De Maashorst bestaat uit verschillende landschapstypen: naaldbos, vaak op stuifzandwallen, gemengd bos, enkele vennetjes, weilanden, ouderwets boerenland met akkers, natte graslanden, houtwallen en heidevelden. Al die types landschappen worden doorkruist. Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone