BoerInNatuur in Slabroek

Dinsdagavond 19 september is ecOss te gast bij Wilco de Zeeuw van BoerInNatuur in Slabroek. Wilco heeft alvast een klein voorproefje geschreven, maar tijdens ons bezoek vertelt hij het naadje van de kous. 

Wilco: BoerInNatuur is een nieuwe biologische boerderij in Slabroek. Het ligt midden in natuurgebied De Maashorst en de gronden rondom het dorpje Slabroek zijn bestemd voor natuurinclusieve landbouw. Dat betekent biologisch, verbod op het drijfmest en hogere grondwaterstand.
Ze gaan melkkoeien houden en de melk verzuivelen en ook meerjarige gewassen telen zoals noten, vruchten en bessen, onder andere voor een muesli. Qua dierwelzijn en biodiversiteit zullen wij verder gaan dan de regels voor biologisch. Het eigendom van deze boerderij ligt bij een Fonds voor natuurinclusieve streekboerderijen dat samenwerkt met het GroenOntwikkelfondsBrabant.

Tip:

Neem stevige schoenen mee, we krijgen een rondleiding van Wilco.

Waar is BoerInNatuur

Erenakkerstraat 4, 5406 VN Uden: Net voor de bebouwde kom van Slabroek ligt een parkeerterrein op de kruising Slabroekseweg/Maashorstweg, de boerderij ligt 150 meter verder aan je rechterhand, tegenover het natuurcentrum. Inloop vanaf 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur.

Meerijden:

Stuur een berichtje met je adres als je wilt meerijden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone